Hoe heet de minnaar van Aphrodite?

september 12, 2024
1 min read
Hoe heet de minnaar van Aphrodite

In de Griekse mythologie kom je regelmatig verschillende namen van goden en andere mensen tegen. Aphrodite is één van de bekendste goden uit de Griekse mythologie die bijna iedereen wel kent. Ze staat bekend als de godin van de liefde, schoonheid en vruchtbaarheid.

Er gaan dan ook veel verhalen over de godin Aphrodite, waar de minnaar van Aphrodite ook regelmatig in voorkomt. Eén van de verhalen die je regelmatig hoort, is het verhaal over de minnaar van Aphrodite, Adonis.

Wie is de minnaar van Aphrodite?

De minnaar van Aphrodite is Adonis. Hij staat bekend als een buitengewoon knappe man die zowel door sterfelijke vrouwen als godinnen werd bewonderd. Zijn schoonheid was zo bijzonder dat het niet bijzonder was dat hij de aandacht van de godin Aphrodite trok, de godin van de liefde.

De minnaar van Aphrodite is Adonis

Volgens de mythologie was de liefde tussen Aphrodite en Adonis erg intens, maar ook erg tragisch. Het verhaal staat bekend als één van de meest romantische en hartverscheurende verhalen uit de Griekse mythologie.

Het verhaal van Aphrodite en Adonis

Het verhaal van de minnaar van Aphrodite begint bij zijn geboorte. Hij werd geboren uit een incestueuze relatie tussen Myrrha en haar vader, de koning van Cyprus. Om aan de woede van haar vader te ontsnappen, veranderden de goden Myrrha in een mirreboom. Uiteindelijk is Adonis uit deze boom geboren.

Leuk feitje; De nieuwe serie KAOS brengt de Griekse mythologie naar deze tijd. De recensies zijn erg goed.

Aphrodite werd vanaf zijn geboorte geraakt door de schoonheid van de pasgeborene en nam hem onder haar hoede vanaf zijn geboorte. Uiteindelijk groeide hij op tot een knappe jongeman die de minnaar van Aphrodite werd. De liefde tussen de twee was niet zonder problemen.

Adonis werd ook verlangen door Persephone, de koningin van de onderwereld. Hierdoor ontstond er een conflict tussen de godinnen. Zeus besloot uiteindelijk dat Adonis een derde van het jaar bij Aphrodite, een derde bij Persephone en een derde voor zichzelf zal doorbrengen.

Het verhaal neemt een tragische wending als Adonis tijdens een jachtpartij wordt aangevallen door een wild zwijn. Dit verhaal is soms anders, het ligt eraan wie hem verteld. In bepaalde versies van het verhaal wordt het zwijn gestuurd door Ares, de god van de oorlog, die jaloers is op de liefde van Adonis en Aphrodite. Uiteindelijk sterft Adonis in de armen van Aphrodite en haar verdriet is niet te meten. Uit de tranen van Aphrodite en het bloed van Adonis schijnt de anemoon, een prachtige bloem, te zijn ontstaan.

Redactie

De redactie van Grensverleggers deelt wekelijks inspirerende artikelen die jou helpen om zelf je grenzen te verleggen. We zorgen ervoor dat je verder komt in het leven.

Roxy Dekker Leeftijd, Vader, Koen van Heest en meer
Previous Story

Roxy Dekker: Leeftijd, Vader, Koen van Heest en meer

Steken in je hoofd wat is het
Next Story

Steken in je hoofd: wat is het?

Latest from Blog

Wat helpt tegen brandnetels

Wat helpt tegen brandnetels?

Nederland staat bomvol met brandnetels. Dit komt vooral om brandnetels van stikstof in de bodem houden. Ben je in de brandnetels gevallen