Rick Harrison: Vermogen, Huwelijkspartner en meer weetjes

september 25, 2024
3 mins read
Rick Harrison: Vermogen, Huwelijkspartner en meer weetjes

Rick Harrison is een Amerikaanse zakenman en reality-tv ster die geboren werd in Lexington, North Carolina. Zijn geboorte was op 22 maart 1965, waardoor hij momenteel 59 jaar oud is. Tijdens zijn tienerjaren verhuisde zijn familie naar Las Vegas, waar zijn vader een pandjeshuis opende. Harrison werkte in deze winkel en begon zo zijn carrière, waarmee hij later beroemd werd omdat de Amerikaanse reality-tv show ‘Pawn Stars’ in deze winkel werd opgenomen. Het geld dat Harrison hiermee verdiende, stelde hem in staat om andere investeringen te doen, waardoor hij zijn reputatie als een slimme ondernemer heeft gekregen.

Het vermogen van Rick Harrison

Het vermogen van Harrison en al zijn verschillende bedrijfjes wordt op ongeveer 9 miljoen geschat, alles bij elkaar. Dit is een combinatie van verdiende winst, maar ook onroerend goed en andere investeringen hebben Harrison heel succesvol gemaakt. Het huis van Harrison zou hier bijna de helft van bedragen, aangezien het een grote woning in Nevada is met thuisbioscoop, zwembad, en bar, geschat op ongeveer 4 miljoen qua waarde.

De carrière van Rick Harrison

Harrison is vooral bekend als één van de sterren van de show ‘Pawn Stars’. Deze show gaat over het pandjeshuis dat Harrison samen met zijn vader en later zijn zoon uitbaat, de Gold & Silver Pawn Shop genaamd. Maar ook voor het pandjeshuis open was, had Harrison al een reputatie als een sluwe zakenman. Als tiener verkocht hij al namaak designer handtassen en had hij een inkomen van 2000 dollar per week. Zijn vader had verschillende tweedehandswinkels doorheen de jaren, waar hij Harrison het vak leerde.

Pawn Stars lanceerde Harrison tot lokale beroemdheid en daarna zelfs wereldwijde faam. De serie draait rond de dagelijkse bezigheden in het pandjeshuis, waarbij er een focus ligt op het bepalen van de waarde van verschillende objecten die klanten willen verkopen. Harrison zijn expertise en zijn brede kennis van geschiedenis en kunst maakte de serie populair, hoewel ook het drama tussen de medewerkers een reden is waarom veel mensen naar de reality-tv show kijken. Pawn Stars heeft momenteel 21 seizoenen en ruim 650 episodes, en is nog steeds lopende. Er zijn ook verschillende spin-off shows gemaakt, waaronder shows die op andere pandjeshuizen focussen en game shows waar Harrison aan meedoet.

Harrison heeft zijn imago als zakenman verder uitgebreid door te investeren in onroerend goed en andere bedrijven. Zo heeft hij Rick’s Restorations geopend, een zaak gespecialiseerd in het restaureren van vintage items. Hij heeft ook een aanzienlijke som geld geïnvesteerd om Rick’s Rollin Smoke BBQ & Tavern te openen, een lokaal restaurant in zijn thuisstaat. Harrison schreef ook zelf een auto-biografie over zijn leven en ondernemerschap genaamd ‘License to Pawn: Deals, Steals, and My Life at the Gold & Silver’.

De huwelijkspartner van Rick Harrison

Harrison trouwde eerst met zijn jeugdliefde Kim, een jonge vrouw waar hij als tiener al een relatie mee had. Het koppel had twee zonen, Corey en Adam. Corey zelf is ook bekend omdat hij meedoet aan Pawn Stars en samen met zijn vader en grootvader de zaak uitbaat. Hij wordt ook als Harrison’s opvolger beschouwd. Op een bepaald moment is Harrison gescheiden van zijn vrouw en hertrouwd met Tracy. Met zijn tweede vrouw heeft Harrison ook een zoon gekregen, Jake. Hierna is Harrison nog twee keer gescheiden en twee keer getrouwd. Hij is momenteel samen met zijn vierde vrouw, Amanda Palmer. Hij heeft geen kinderen meer gekregen.

In januari van 2024 kreeg het gezin een zware klap te verduren omdat Harrison’s tweede zoon, Adam, stierf aan een drug overdosis. Adam werkte niet in het pandjeshuis en kwam nooit op de tv-show.

Andere weetjes over Rick Harrison

Epilepsie

Als kind werd Harrison gediagnosticeerd met epilepsie. Hij had regelmatig aanvallen, waardoor hij lange tijden in bed moest spenderen. Hier heeft hij zin liefde voor lezen opgedaan, omdat hij zich anders doodverveelde. Harrison leest vooral boeken over geschiedenis en wetenschap.

De president

Harrison heeft dezelfde achternaam als Amerikaan president William Henry Harrison, de tweede president van de Verenigde Staten. Hoewel er geen bewijs is, beweren sommige familieleden dat zij een verre verwant zijn van deze president. Harrison zelf gelooft er niets van.

Politieke ambities

Harrison heeft interesse getoond om zich ook actief te maken op politiek vlak. Zo heeft hij in 2022 bijna deelgenomen aan het verkiezingsproces om gouverneur van Nevada te worden, en wou hij in 2024 meedoen als lid voor de senaat. In een interview zei hij dat een toekomst in de politiek mogelijk was voor hem.

Rechtszaak

In 2022 deed de familie even stof opwaaien toen de moeder van Harrison hem voor de rechter daagde. Volgens haar zou Harrison financieel misbruik van haar maken. Hoewel de rechtszaak eerst veel in de pers kwam door roddelbladen, weten wij niet hoe de zaak is afgelopen.

Redactie

De redactie van Grensverleggers deelt wekelijks inspirerende artikelen die jou helpen om zelf je grenzen te verleggen. We zorgen ervoor dat je verder komt in het leven.

Biab Nagels Zelf doen, gemiddelde prijzen en populaire kleuren
Previous Story

Biab Nagels: Zelf doen, gemiddelde prijzen en populaire kleuren

Agnetha Fältskog Vermogen, Relatie, Carrière en andere weetjes
Next Story

Agnetha Fältskog: Vermogen, Relatie, Carrière en andere weetjes

Latest from Blog

Wat helpt tegen brandnetels

Wat helpt tegen brandnetels?

Nederland staat bomvol met brandnetels. Dit komt vooral om brandnetels van stikstof in de bodem houden. Ben je in de brandnetels gevallen