Ben van der Burg: Getrouwd, Gezin, Vermogen en meer

september 26, 2024
3 mins read

Hij ziet er een beetje uit als een warrige professor met zijn bril en wilde haarlokken. Maar warrig is Ben van der Burg allerminst. Deze 56-jarige duizendpoot heeft Nederlands gestudeerd, maar in de jaren tachtig en negentig ook een schaatscarrière gehad.

Na die tijd is hij zeer succesvol als ondernemer en digitaal specialist. We kennen Van der Burg tegenwoordig van de radio, podcasts over schaatsen en optredens in Vandaag Inside. Het leuke van Ben is dat hij altijd een gepassioneerd en grappig verhaal heeft over sport, technologie, digitalisering, innovatie en tal van andere zaken.

Vermogen van Ben van der Burg

Van der Burg brengt zijn verhalen op een komische manier, zodat je altijd benieuwd bent wat hij nu weer te vertellen heeft. Uit zijn manier van spreken blijkt echter altijd een goed analytisch vermogen. Hij heeft een scherp zakelijk inzicht, waarmee hij diverse bedrijven heeft opgericht en investeringen heeft gedaan.

Ben is commercieel directeur van Triple IT, een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van apps, software en oplossingen rond kunstmatige intelligentie. Hij doet bovendien verschillende werkzaamheden in de media- en sportwereld. Daarom is zijn inkomen moeilijk in te schatten.

Meerdere bronnen vermelden dat zijn vermogen aanzienlijk is. Ben spreekt er zelf nooit over in de media, maar geschat wordt dat zijn vermogen rond de 24 miljoen euro zou liggen.

Carrière van Ben van der Burg

Als langebaanschaatser heeft Van der Burg geleerd wat discipline is. In de periode 1986 tot 1991 was hij een professioneel schaatser, die trainde met Bart Veldkamp. Op het WK Allround in Innsbruck werd hij net geen eerste, omdat winnaar Johann Olav Koss een uur later reed en profiteerde van betere weersomstandigheden. Wel was hij in 1990 winnaar van de IJsselcup.

Embed from Getty Images

Na zijn afscheid als schaatser werkte Ben als ondernemer en richtte hij bedrijven en start-ups op. Vanaf 2010 begon hij op te treden voor BNR Nieuwsradio en RTL Sportcafé. Met Bart Veldkamp maakt hij bovendien de podcast IJzige Tongen met nieuws over schaatsen. In het televisieprogramma Vandaag Inside op SBS6 met Johan Derksen en René van der Gijp brengt Van der Burg ten slotte het laatste technieuws en praat hij ook mee over politiek en persoonlijke belevenissen.

Partner en Gezin van Ben van der Burg

Ben van der Brug is getrouwd met Betty van Gils. Samen hebben ze een dochter, Kiki, die student geneeskunde is. Helaas lijdt Betty aan een chronische spierziekte. Met haar wijsheid en positiviteit is ze een bron van inspiratie voor Van der Burg. Zij was het die Ben aanraadde om na zijn sportcarrière gewoon weer onder een baas te gaan werken en zo weer te leren om minder egocentrisch te zijn. Voor dit realistische advies was hij haar heel dankbaar.

In zijn schaatsjaren heeft Ben aangegeven dat hij verliefd was op Leontien van Moorsel.

Ben heeft een 29-jarige dochter die Kiki heet. Hij spendeert veel met haar en heeft veel steun aan haar. Zijn vrouw is namelijk chronisch ziek en daar kan Ben het soms zwaar mee hebben. Kiki studeert Geneeskunde in Utrecht.

Andere weetjes over Ben

De wieg van Ben stond in Schipluiden, waar hij op 20 april 1968 werd geboren. Hij was als kind al van plan om profschaatser te worden en droomde ervan om te schitteren op de Olympische Spelen. Dankzij zijn vermogen om doelen te stellen en door te zetten slaagde hij erin een succesvol schaatser te worden, die aan talloze Nederlandse, Europese en wereldkampioenschappen deelnam. Van der Burg is Nederlands kampioen allround geweest en in 2012 lukte het hem bovendien om de Elfstedentocht – die dat jaar niet doorging – toch helemaal te volbrengen.

Optredens met boeiende verhalen

Naast topsporter en Tech ondernemer is Van der Burg een echte persoonlijkheid. Hij vertelt graag verhalen en doet dit onder andere via televisieprogramma’s, columns en sportcommentaren. Ook heeft hij boeken over schaatsen uitgegeven, waarin zijn ervaringen en ideeën naar voren komen.

Het grote publiek kent Ben als sport- en techcommentator van radio- en televisieprogramma’s. Daarnaast is Van der Burg ook een spreker en dagvoorzitter die je kan boeken voor (online) bijeenkomsten. Onderwerpen waar hij met humor en passie over spreekt zijn bijvoorbeeld digitale trends, leiderschap, ondernemerschap en innovatief menselijk gedrag. Dankzij zijn analytische talent legt hij moeilijke vraagstukken eenvoudig uit en biedt hij ondernemingen vernieuwende inzichten.

Buiten slapen

Als ondernemer is Ben populair in shows en op congressen, omdat hij een veelzijdige achtergrond heeft op het gebied van sport, ondernemerschap, management en technologie. Bovendien weet hij zijn kennis op een levendige, grappige manier aan het publiek over te brengen. Regelmatig geeft hij leuke voorbeelden, waarbij je ook een beeld krijgt van zijn persoonlijke leven.

Zo heeft van der Burg al meerdere malen in een uitzending van talkshow Vandaag Inside verteld dat hij regelmatig buiten slaapt, bij voorkeur als het heel koud is of vriest. Dit doet hij in natuurgebieden, maar ook in zijn eigen achtertuin. Hierdoor staat hij meer in contact met de natuur, wat hem geestelijk een enorme oppepper geeft.

Man met een visie

Voor veel mensen en bedrijven is Ben van der Burg een grote inspiratiebron. Als schaatser was hij gewend zijn grenzen te verleggen, maar ook als ondernemer geeft hij mensen mee hoe je vooruitgang en groei boekt. Hierbij spelen het centraal stellen van je dromen en het nemen van risico’s een grote rol. Zo kan iedereen iets van Ben leren als het gaat om het creëren van iets nieuws en het benutten van mogelijkheden.

Redactie

De redactie van Grensverleggers deelt wekelijks inspirerende artikelen die jou helpen om zelf je grenzen te verleggen. We zorgen ervoor dat je verder komt in het leven.

Agnetha Fältskog Vermogen, Relatie, Carrière en andere weetjes
Previous Story

Agnetha Fältskog: Vermogen, Relatie, Carrière en andere weetjes

Reinout Oerlemans – alles over zijn relatie, carrière, vermogen en meer
Next Story

Reinout Oerlemans – alles over zijn relatie, carrière, vermogen en meer

Latest from Blog

Wat helpt tegen brandnetels

Wat helpt tegen brandnetels?

Nederland staat bomvol met brandnetels. Dit komt vooral om brandnetels van stikstof in de bodem houden. Ben je in de brandnetels gevallen