Reinout Oerlemans – alles over zijn relatie, carrière, vermogen en meer

september 26, 2024
3 mins read
Reinout Oerlemans – alles over zijn relatie, carrière, vermogen en meer

Reinout, die geboren is op 10 juni 1971 in Mill, kan een duizendpoot genoemd worden. Hij stapte op zijn negentiende de wereld van de showbusiness binnen in de rol van Arnie in de populaire televisieserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Na zes jaar verliet hij deze set, maar toen begon zijn carrière pas echt. Reinout is een echte grensverlegger en is niet snel tevreden, waardoor hij zijn imperium steeds verder uitbreidt. We gaan dieper in op zijn carrière, vermogen en andere zaken.

De carrière van Reinout Oerlemans samengevat

Dat Reinout een professionele duizendpoot is, blijkt wel uit het feit dat hij al heel wat projecten en rollen in de televisiewereld op zijn naam heeft staan. Behalve dat hij acteur is, heeft hij ook als presentator gewerkt. Fans van ‘Wedden Dat’ en ‘Idols’ hoefden Reinout dus niet te missen op het televisiescherm.

Reinout bleek meer ambities te hebben dan alleen op de voorgrond te werken. Hij richtte zich in 2001 meer op het werk achter de schermen. Dat deed hij door het productiebedrijf Eyeworks op te richten. Hiermee ging hij de concurrentie aan met het gevestigde productiebedrijf van Joop van den Ende.

Eyeworks is van alle markten thuis en Reinout produceerde niet alleen voetbalwedstrijden voor Talpa, maar bijvoorbeeld ook programma’s als ‘De Bauers’, en de ‘IQ Test’. De formule van deze laatste heeft hij, net als vele andere programma’s, succesvol in het buitenland kunnen verkopen.

Filmproducent van succesvolle films

Je kunt zeggen dat Reinout alle facetten van de televisiewereld met zijn productiebedrijf beheerste. Daar kwam ook nog eens het produceren van films bij. Succesvolle films als ‘New Kids Turbo‘ en ‘New Kids Nitro’ kwamen onder de productie van Reinout in 2010 en 2011 tot stand.

Voor de films ‘Komt een vrouw bij de dokter’ uit 2009 en ‘Nova Zembla’ uit 2011 was Reinout niet alleen de producent, maar ook de regisseur. Deze films hadden allemaal een Nederlands karakter, zowel wat betreft de taal als op het gebied van de geschiedenis.

Reinout heeft ook films geproduceerd met een internationale insteek, zoals ‘I Know What You Did Last Friday’ en ‘The Italian Dream’. De datingshow ‘Who wants to marry my son?’ komt ook uit zijn koker.

Wat is het vermogen van Reinout Oerlemans?

Het harde werken en de vele zakelijke initiatieven die Reinout heeft ondernomen, hebben duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Hij staat zelfs in de Quote-lijst van ondernemers die op eigen kracht rijk zijn geworden. Daar heeft niet alleen zijn productiebedrijf aan bijgedragen, maar hij kon ook na de verkoop van Eyeworks met het verkregen kapitaal gaan handelen op de vastgoedmarkt.

In Amsterdam had hij daar al een lucratieve opbrengst uit gehaald. Maar toen hij in 2021 een gerenoveerde villa in Los Angeles met bijna 50 miljoen dollar winst verkocht, kon niemand meer om hem heen. Volgens kenners van The Wall Street Journal was deze transactie ongebruikelijk hoog voor de huizenmarkt van Los Angeles.

Het vermogen van Reinout wordt tegenwoordig geschat op 210 miljoen euro. Hij is daarom ook nog steeds opgenomen in de Quote 500.

Met wie heeft Reinout Oerlemans een relatie?

Sinds juni 2008 is Reinout getrouwd met Danielle Overgaag. Danielle begon haar carrière als professioneel wielrenster, maar stopte daar wegens gezondheidredenen al vroeg mee. Daarna werd ze presentatrice bij NOS Sport en later ook voor onder andere Shownieuws. Ze was dus al bekend met, en in, de televisiewereld toen ze Reinout leerde kennen. Reinout en Danielle hebben samen vier kinderen; dochters Fiene en Katelyn en zoons Thijmen en Benjamin.

Wist je dit van Reinout Oerlemans?

Het productiebedrijf Eyeworks wordt vaak nog direct gelinkt aan Reinout, maar dat is tegenwoordig niet meer helemaal correct. In juni 2014 verkocht Oerlemans namelijk zijn bedrijf aan Warner Bros. Er is alleen nog Eyeworks USA over dat niet verkocht is en dus nog in handen is van Reinout zelf.

De verkoop vond plaats twee jaar nadat er ophef ontstond bij het filmen van het RTL-programma ’24 Uur tussen leven en dood’. Hiervoor werden opnames gemaakt in het VU Medisch Centrum en volgens de betrokkenen was er geen toestemming gevraagd aan de aanwezige patiënten om te filmen.

Een paar maanden voor de verkoop van Eyeworks, in maart 2014, kreeg Reinout op het hockeyveld een hartaanval. Omdat hij zich daar zelf niet bewust van was, maar zich alleen niet goed voelde, is hij zelf nog naar het ziekenhuis gereden voor controle. Daarna is hij overgebracht naar het AMC waar hij een bypassoperatie onderging.

Van soapster tot ereconsul

Het leven van Reinout speelt zich op dit moment voornamelijk in Los Angeles af, waar hij onder meer zijn tijd besteedt aan het kopen van dure huizen, deze opknapt en ze nog duurder weer verkoopt. Van een populaire soapster heeft hij zich ontwikkeld tot een succesvol zakenman, die bovendien de titel ereconsul van Los Angeles voor Nederland mag dragen. In die rol zal ongetwijfeld zijn ervaring op het gebied van internationaal zakendoen en onderhandelen goed van pas komen.

Redactie

De redactie van Grensverleggers deelt wekelijks inspirerende artikelen die jou helpen om zelf je grenzen te verleggen. We zorgen ervoor dat je verder komt in het leven.

Previous Story

Ben van der Burg: Getrouwd, Gezin, Vermogen en meer

Het Vermogen van Jan Lammers
Next Story

Het Vermogen van Jan Lammers

Latest from Blog

Wat helpt tegen brandnetels

Wat helpt tegen brandnetels?

Nederland staat bomvol met brandnetels. Dit komt vooral om brandnetels van stikstof in de bodem houden. Ben je in de brandnetels gevallen