Badr Hari: zijn Vermogen, Vriendin, Carrière en meer

oktober 1, 2024
3 mins read
Badr Hari: zijn Vermogen, Leeftijd, Carrière en meer
Credits: Badr Hari Instagram

De Marokkaans-Nederlandse Badr Hari, geboren in Amsterdam op 8 december 1984, is een bekend gezicht vanwege zijn sportcarrière. Met meer dan honderd gewonnen wedstrijden, van de in totaal 126 wedstrijden waar hij aan heeft meegedaan, mag je hem gerust een succesvolle sporter noemen.

Vermogen van Badr Hari

Hoewel het onduidelijk is hoe hoog het vermogen van Badr precies is, wordt het geschat op een paar miljoen euro. Het grootste deel van zijn inkomsten heeft hij verdiend aan zijn carrière als kickbokser.

Enkele grote geldbedragen die Badr in zijn carrière heeft gewonnen zijn de K1 titels en zijn gevecht met Rico Verhoeven in 2016. Volgens meerdere bronnen ontvingen beide vechters ongeveer 500.000 euro voor het titelgevecht.

In 2007 won Badr Hair het K1 toernooi en kreeg hiervoor een bedrag van ongeveer 400.000 dollar uitgekeerd.

Partner van Badr Hari

In 2012 kreeg Badr een relatie met Daphne Romani, een vrouw met Nederlandse en Italiaanse roots. Vrij snel na het begin van de relatie raakte Daphne zwanger van hun eerste kind. Het stel was daarna een tijd uit elkaar en Badr kreeg tijdens deze periode een relatie met Estelle Cruijff. Estelle is een nichtje van oud-voetballer Johan Cruijff en ex-vrouw van Ruud Gullit.

Relatie met Eefje Plet

In september 2024 reageerde Badr eindelijk op de geruchten dat hij een nieuwe vriendin zou hebben. Hij plaatste een reel op zijn instagram van zijn nieuwe liefde. het gaat om de 14 jaar jongere Eefje Plet.

Ze is influencer en de geruchten gaan dat ze vroeger de oppas van Badr z’n kinderen is geweest.

Vijf kinderen

De relatie met Estelle houdt echter geen stand. Badr en Daphne komen weer bij elkaar en trouwen in 2016. In totaal krijgen ze samen vijf kinderen, vier meisjes en een jongen.

Nieuwe relatie

Inmiddels is Badr niet meer samen met Daphne, de moeder van zijn kinderen. Nadat er een lange tijd geruchten rondgingen heeft hij bevestigd dat hij een nieuwe relatie met Eefje Plet. Eefje is veertien jaar jonger dan Badr.

Carrière van Badr Hari

Toen Badr zeven jaar oud was begon hij met kickboksen, omdat zijn vader wilde dat hij zichzelf kon verdedigen. Badr bleek een groot talent en trainde vanaf zijn vijftiende bij de Chakuriku Gym. Bijna al zijn amateurgevechten won hij.

Vechten als invaller

Het eerste grote gevecht van Badr was in de Amsterdam ArenA. Kickbokser Melvin Manhoef trok zich terug voor dit gevecht, waardoor Badr tegenover Alexey Ignashov kwam te staan. In de laatste seconde werd de wedstrijd beslist, Badr verloor.

Bekendheid in Japan

Ondanks de verloren wedstrijd kreeg Badr wel naamsbekendheid. Onder It’s Showtime vocht hij tegen de Duitse vechtsporter Stefan Leko. Badr vocht agressief, maar verloor de wedstrijd. Een paar maanden later mocht hij revanche nemen op Stefan. Badr won de partij en werd immens populair in Japan, doordat hij aan een K-1 toernooi meedeed. K-1 is een Japanse vechtsportorganisatie.

Jongste wereldkampioen ooit

Tijdens een gevecht tegen Ruslan Karaev werd Badr door de commentator, kickbokslegende Ernesto Hoost, the greatest genoemd. In 2007 werd Badr benoemd tot jongste K-1 Heavyweight-wereldkampioen. Hij won het titelgevecht van de Japanse Yusuke Fujimoto.

Winst en verlies

In de jaren die hierop volgden vocht Badr tijdens verschillende K-1 toernooien. In 2008 verloor hij zijn kampioenstitel, waarna hij een nieuwe titel won in 2009. Hij werd in dit jaar bekroond tot It’s Showtime World Champion.

Diskwalificaties

Badr werd meerdere keren tijdens zijn loopbaan gediskwalificeerd. De eerste keer was tijdens een wedstrijd tegen Remy Bonjasky. Remy lag op de grond toen Badr hem een paar stoten gaf. Ook trapte Badr tegen de handschoenen van Remy aan, die zijn hoofd beschermde. Een rode kaart voor Badr volgde vanwege onsportief gedrag. Ook in 2010 werd Badr gediskwalificeerd, nadat hij zijn tegenstander in het gezicht trapte terwijl hij op de grond lag.

Einde loopbaan en hervatting

In 2022 besloot Badr een punt achter zijn carrière te zetten nadat hij jarenlang geen wedstrijd meer had gewonnen. Hij kwam echter al snel terug op zijn beslissing. Begin 2023 zei hij dat het leven hem geen andere keuzes gaf en dat hij alleen kan vechten.

Gewonnen titels

Badr heeft meerdere titels op zijn naam staan. Zo was hij onder andere in 2007-2008 K-1 Heavyweight Champion en in 2014 GFC Fight Series 1 Heavyweight Tournament Champion.

Andere weetjes over Badr Hari

Badr is geboren in Amsterdam, maar komt uit een Marokkaans gezin. Hij groeide op met een broertje en twee zussen. Badr brengt veel tijd in Nederland door, maar ook in Marokko. Hij heeft zowel de Marokkaanse als Nederlandse nationaliteit.

Veroordeling

In 2012 kwam Badr negatief in het nieuws vanwege een mishandeling van zakenman Koen Everink. Hiervoor werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf en moest hij een boete betalen. Voor 2012 werd Badr al meerdere keren gezocht voor mishandeling.

Verschillende documentaires

Er zijn meerdere documentaires over het leven van Badr gemaakt. De documentaire Vechtershart stamt uit 2003. In 2019 werd er speciaal voor streamingdienst Videoland een documentaire gemaakt.

Rapnummers

Naast zijn sportieve carrière heeft Badr ook een paar rapnummers uitgebracht, waaronder Kampioen en Stap maar in de ring. Dit deed hij samen met Appa, een Nederlandse rapper met Marokkaanse roots.

Badr geniet van zijn leven in zowel Nederland als Marokko en zal hoogstwaarschijnlijk in de komende jaren zijn afscheidspartij vechten. Wanneer hij afscheid heeft genomen van het kickboksen, mag hij terugkijken op een carrière met hoogte- en dieptepunten.

Redactie

De redactie van Grensverleggers deelt wekelijks inspirerende artikelen die jou helpen om zelf je grenzen te verleggen. We zorgen ervoor dat je verder komt in het leven.

Buitenspeelpak Zeeman, Hema, Lidl. Alle opties op een rij
Previous Story

Buitenspeelpak: Zeeman, Hema, Lidl. Alle opties op een rij

Wat helpt tegen brandnetels
Next Story

Wat helpt tegen brandnetels?

Latest from Blog

Wat helpt tegen brandnetels

Wat helpt tegen brandnetels?

Nederland staat bomvol met brandnetels. Dit komt vooral om brandnetels van stikstof in de bodem houden. Ben je in de brandnetels gevallen